Vaaralliset ja erittäin vaaralliset kuumuudet yleistyvät 2100-lukuun mennessä

Vaaralliset ja erittäin vaaralliset kuumuudet yleistyvät 2100-lukuun mennessä

Mikko
by Mikko
September 11, 2022 0

Ennätyksiä rikkovat kuumuudet ovat piinanneet maailmalla ja näiden kuolettavien sääilmiöiden uskotaan lisääntyvän. Washingtonin ja Harvardin yliopistojen tekemä uusi tutkimus kertoo lämmön vaikutuksista maailmanlaajuisesti tämän vuosisadan loppuun mennessä riippuen tulevista kasvihuonekaasujen päästöistä.

Pelit ovat tähän asti olleet paikka, jossa pääsemme seikkailemaan äärimmäisen kuivissa yhdyskunnissa. Ehkä tulevaisuudessa nämä karut paikat eivät ole enää vain mielikuvitusta.

Tutkimus julkaistiin 25. elokuuta Communications Earth & Environment -julkaisussa. 

”Ennätyksiä rikkovat lämpöilmiöt viime kesinä tulevat yleistymään Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa,” sanoi tutkimuksen johtava kirjoittaja Lucas Vargas Zeppetello, joka teki tutkimuksen tohtoriopiskelijana Washingtonissa ja on nyt tutkijana Harvardissa. ”Vuoteen 2100 mennessä monissa paikoissa lähellä päiväntasaajaa on hankalaa työskennellä ulkona puolet vuodesta, vaikka vähentäisimme päästöjä.”

”Tutkimuksemme esittelee laajan kirjon mahdollisia skenaarioita vuodelle 2100,” hän lisäsi. ”Tästä näkyy, että päästöjen kanssa tekemämme päätökset vaikuttavat edelleen asuttavan tulevaisuuden luomiseen.”

Mikko
Mikko
Leave a Reply

Your email address will not be published.