Uudet todisteet kertovat kasvien koulunpihojen ympärillä suojelevan lapsia saateilta

Uudet todisteet kertovat kasvien koulunpihojen ympärillä suojelevan lapsia saateilta

Mikko
by Mikko
September 18, 2022 0

Tutkijat ovat julkaisseet uusia todisteita, joiden mukaan tarkkaan valitut kasvatukset teiden ja leikkikenttien välillä estävät huomattavasti liikenteen aiheuttamia saasteita pääsemästä koulujen pihalle.

Uudet löydökset julkaistiin Scientific Reports -julkaisussa. Ne demonstroivat tienvarsikasvatusten tyyliä, asennusta ja ylläpitoa, joilla voidaan nopeasti, huomattavasti ja hintatehokkaasti parantaa ilmanlaatua.

Altistuminen liikenteeseen liittyvälle saasteelle on yhdistetty moniin terveysriskeihin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, hengitystietauteihin ja neurologisiin ongelmiin.

Nämä riskit ovat erittäin suuret nuorille lapsille, jotka käyvät peruskoulua kiireisteiden teiden lähellä, koska heidän elimensä ovat vielä kehittymisvaiheessa ja lapset hengittävät nopeammin kuin aikuiset.

Altistuminen ilmansaasteen pienhiukkasille on yksi suurimmista sydän- ja verisuonitautien aiheuttamien kuolemien riskeistä globaalisti. Lisäksi se yhdistetään noin kuudesta yhdeksään miljoonaan kuolemaan joka vuosi.

Mikko
Mikko
Leave a Reply

Your email address will not be published.