Tutkimuksen mukaan kehon ääni- ja sähköstimulointi voivat hoitaa kroonista kipua

Tutkimuksen mukaan kehon ääni- ja sähköstimulointi voivat hoitaa kroonista kipua

Mikko
by Mikko
August 28, 2022 0

Minnesota Twin Cities -yliopiston johtama tiimi on todennut, että kehon sähköstimulaatio yhdistettynä aivojen tuntoaistin aktivointiin äänillä lisää kroonisen kivun ja muiden sensorisairauksien hoidon potentiaalia onnistua. Tutkijat testasivat tekniikoita eläimillä ja suunnittelevat lähitulevaisuudessa kliinisiä tutkimuksia ihmisillä.

Tutkimus julkaistiin Journal of Neural Engineerin -julkaisussa, joka on erittäin arvostettu vertaisarvioitu tieteellinen julkaisu hermostotekniikan alalla.

Tutkimuksen aikana tutkijat soittivat laajakaistaääntä samalla, kun marsun kehonosia stimuloitiin sähköllä. Tuloksena kaksi aktivoitua neuronia yhdistyivät aivojen tuntoalueella, joka on vastuussa kosketus- ja kipusensaatioista kehossa.

Tutkijat käyttivät neuloja stimulointiin, mutta lisäksi samanlaiset tulokset voitaisiin saada käyttämällä sähköä, kuten TENS-laitteita, joita myydään esimerkiksi apteekeissa ja kaupoissa. Tutkijat toivovat löydösten auttavan kroonisen kivun hoitamisessa turvallisemmin. Lisäksi hoito olisi helpommin saatavilla kaikille kuin lääkkeet. 

Mikko
Mikko
Leave a Reply

Your email address will not be published.