Mitä ovat skeematerapian rajoitukset?

Mitä ovat skeematerapian rajoitukset?

Mikko
by Mikko
August 23, 2022 0

Skeematerapia vaikuttaa lupaavalta hoidolta moniin mielenterveysongelmiin, kuten syömishäiriöihin ja masennukseen. Useimmat tutkimukset ovat keskittyneet skeematerapiaan osana epävakaan persoonallisuuden ja muiden persoonallisuushäiriöiden hoidossa.

Tähän mennessä tulokset ovat olleet positiivisia. Esimerkiksi 2014 vuonna tehty tutkimus päätyi siihen, että skeematerapia voisi olla tehokkaampi tapa hoitaa persoonallisuushäiriöitä. 

Skeematerapia on ollut olemassa vain 1980-luvulta lähtien. Tämä on kohtuullisen lyhyt aika psykologian maailmassa. Tästä johtuen aiheesta ei ole tehty useita pitkäaikaisia laadukkaita tutkimuksia. Vaikka olemassa oleva tutkimus näyttää lupaavalta, useimmat ammattilaiset ovat samaa mieltä siitä, että tutkimuksia ja kokeita tarvitaan enemmän.

Verrattuna muihin terapiatyyppeihin skeematerapia vaatii pitkäaikaista sitoutumista. Saatat joutua käymään skeematerapiassa useita vuosia. Jos sinulla ei ole vakuutusta, terapia voi tulla todella kalliiksi.

Kuinka voin kokeilla skeematerapiaa?

Skeematerapeutin löytäminen voi olla hankalaa, mutta kyllä terapeutteja löytyy. Paras tapa löytää terapeutti on etsiä terapeutteja listaavilta sivuilta. Yritä löytää terapeutteja, jotka käyttävät myös CBT-tekniikkaa. Skeematerapia käyttää monia CBT:n tekniikoita ja siksi monet terapeutit saattavat tuntea kummankin hoitomuodon käytäntöjä.

Mikko
Mikko
Leave a Reply

Your email address will not be published.