Lasten psykologia ja mielenterveys

Lasten psykologia ja mielenterveys

Mikko
by Mikko
August 25, 2022 0

Lapsesi ymmärtäminen on yksi tärkeimmistä asioista, joka sinun tulee oppia vanhempana. Se auttaa sinua ohjaamaan ja hoitamaan lastasi hänen kasvaessa ja aikuistuessa. Sinun tulee pitää mielessäsi, että jokaisella lapsella on uniikki persoonan, joka pysyy lähes samanlaisena koko elämän.

Yksi toimiva tapa lapsesi ymmärtämiseen on seuraamalla lasta hänen nukkuessa, syödessä ja leikkiessä. Etsi mahdollisia toistuvia luonteenpiirteitä. Mistä aktiviteeteistä hän tykkää eniten? Onko muutoksiin sopeutuminen hänelle helppoa vai tarvitsevatko he aikaa tilanteisiin tottumiseen? Nämä ovat joitakin normaaleja piirteitä lapsilla, ja lapsesi ei luultavasti ole poikkeus.

Puhu niin paljoin kuin mahdollista lastesi kanssa, koska niin saat tietoa ja alat ymmärtää heitä paremmin. Nuorten lasten kanssa puhuminen ei ole niin tärkeää vaan seuraa ilmeitä ja kehonkieltä, että ymmärrät lastesi ajatuksia ja tunteita. Kun kysyt lapsilta kysymyksiä, he oppivat jakamaan tunteitaan sinulle.

Itseluottamus on tärkeä avain elämässä onnistumiseen. Positiivisen omakuvan ja terveen itseluottamuksen kehittyminen on äärimmäisen tärkeää lasten ja nuorten onnellisuuden sekä elämässä onnistumisen kannalta. Positiivinen vanhemman ja lapsen välinen suhde tarjoaa tukea lapsen terveelle kehitykselle ja kuvalle itsestä suhteessa muihin. Lapset kaipaavat aikaa vanhempiensa kanssa. Vanhempien tulisi järjestää aikaa yhdessä lasten kanssa vietettäväksi säännöllisesti. Tämä tarkoittaa myös kahdenkeskistä aikaa jokaisen lapsen kanssa ja ryhmänä koko perheen kaikkien aikuisten ja lasten kesken. Jos olet yksinhuoltaja tai sinulla on vain yksi lapsi, pyydä muita perheenjäseniä tai ystäviä mukaan säännöllisesti.

Syystä tai toisesta osa lapsista ei kehitä sosiaalisia taitojaan yhtä helposti kuin toiset lapset. He saattavat ensin yrittää ystävystyä toisiin lapsiin ja sitten vastoinkäymisten – tai jopa kaltoinkohtelun – tuloksena vetäytyä takaisin kuoreensa tai turvaan kotiin tai perheen luokse. Vanhemman näkökulmasta ei luultavasti ole mitään niin kamalaa kuin hänen lapsen hylkääminen. Vanhempien täytyy tutustua eri sosiaalisiin ongelmiin ja suunnitella, kuinka ne voidaan ratkaista. Samalla tavalla kuin akateemisten tai terveyden ongelmienkin kanssa. On olemassa ohjeita, joita seuraamalla lapsia voidaan auttaa, kunhan vanhemmat ovat valmiita käyttää aikaa ja ottaa ohjat käsiinsä.

Useimmat vanhemmat kohtaavat töyssyjä matkalla, kun lapsi kasvaa vauvasta teiniksi ja aikuiseksi. Onneksi lasten psykologia tarjoaa ratkaisuja useimpiin ongelmiin. 

Mikko
Mikko
Leave a Reply

Your email address will not be published.